PRIJATELJSKA TEKMA MED SLOVENIJO IN HRVAŠKO

28. 8. 2018 Mihaela Ž. (Občinska uprava)
Prireditev, Šport
ŠC Vidonci, 9264 Grad
Termini
04.09.2018 (torek) ob 19:30

Poročilo o dogodku

PRIJATELJSKA TEKMA MED MALONOGOMETNO REPREZENTANCO SLOVENIJE IN HRVAŠKE V VIDONCIH

Slovenska malonogometna reprezentanca se je uvrstila na svetovno prvenstvo v nogometu na Portugalskem.
V okviru priprav na svetovno prvenstvo je bila v ŠC Vidonci odigrana prijateljska tekma med reprezentanco Slovenije in Hrvaške. Pri organizaciji in izvedbi tekme smo sodelovali tudi člani ŠD Vidonci. S slovensko malonogometno reprezentanco – SZS uspešno sodelujemo že več let. V slovenski malonogometni reprezentanci igra tudi pet igralcev iz Pomurja.
Tekma je bila odigrana v torek, 4. 9. 2018. Začela se je z nekoliko zamude zaradi poznega prihoda hrvaške reprezentance. Sama tekma je postregla z borbeno in kvalitetno predstavo, saj so se igralci morali dokazovati za svoja mesta v ekipi. Po dogovoru med reprezentancama se je tekma igrala 3-krat po 20 minut. Rezultat je bil neodločen 1 : 1 in tako so za trening pristopili še k izvajanju kazenskih strelov, ki pa se izvajajo malo drugače kot po navadi. Streli se izvajajo z vodenjem žoge s sredine proti vratarju in potem sledi še zaključek s strelom na gol. Po izvajanju kazenskih strelov so bili Hrvati uspešnejši. 
Sama tekma je privabila večje število obiskovalcev iz bližnje in širše okolice. Člani ŠD Vidonci smo poskrbeli za dobro organizacijo celotnega dogodka, ki je bil tudi medijsko podprt, saj so bili prispevki o tekmi objavljeni v različnih medijih. Prejeli smo tudi pohvalo za organizacijo od SZS in hkrati smo se že dogovarjali za nadaljnje sodelovanje.
Pa še podatek o uspehu slovenske reprezentance na Portugalskem. Uvrstili so se v osmino finala, kjer so v tesnem boju izgubili z reprezentanco Nemčije s 4 : 3.

Mitja Sapač